Strumppådragare bäst i test – Bäst strumppåtagare 2024

En strumppådragare hjälper dig som har nedsatt rörlighet eller saknar förmågan att böja dig ner att ta på dig strumporna på egen hand. Det är ett hjälpmedel som kan underlätta vardagen rejält och göra dig mer självständig. En strumppåtagare är ett hjälpmedel för stödstrumpor men går lika bra att använda till vanliga strumpor också. 

Det finns lika olika modeller av strumppådragare och vissa är bättre hjälpmedel till stödstumpor eller kompressionsstrumpor, medan andra fungerar bättre till vanliga strumpor. Vi har tittat på tre olika modeller för att hjälpa dig hitta bästa strumppådragaren.

Top 3 – Bäst strumppådragare 2024

Bästa strumppådragarna 2024

Vi har testat tre olika modeller av strumppådragare. En enklare variant som kallas för strumppåtagare, en enklare strumppådragare och en strumppådragare i lyxmodell.

1. Strumppåtagare OP-002

Bäst strumppådragare

Om du känner att du vill ha en lite enklare modell är en strumppådragare ett bra alternativ. När du använder den här strumppådragaren krävs det lite mer arbete från dig, men du slipper fortfarande att böja dig ner. Den har ett mycket bra pris och kan vara ett bra alternativ för dig som exempelvis är gravid eller av annan anledning endast har svårt att böja dig ner tillfälligt.

Du trär strumpan över själva strumppådragaren. I den sitter det sedan fast två rep, ett på vardera sida. Genom att dra i repen drar du på strumpan på foten utan att du behöver böja dig ner. Går bra att använda även till stödstrumpor.

 • Prisvärd strumppådragare

 • Enkel modell att använda

 • Passar alla storlekar

 • Prisvärd strumppådragare

 • Enkel modell att använda

 • Passar alla storlekar

Bäst strumppådragare

Den strumppådragaren som är allra bäst och allra enklast att använda är en som kallas för strumppådragare lyx. Det här är en strumppåtagare för stödstrumpor såväl som för vanliga strumpor. Du kan använda den både till tjocka som tunna strumpor och är mycket enkel att använda.

Börja med att trä strumpan över själva strumppådragaren. Fäst sedan den medföljande armen i öglan och placera strumppådragaren nedan för dig. Nu är det bara att sätta in foten i den öppnade strumpan och se hur strumpan smidigt glider på foten. Den här modeller ligger något högre i pris än de andra, men är också mycket enklare att använda.

 • Mycket enkel att använda

 • Lyxig modell av strumppådragare

 • Kan användas till alla typer av strumpor

 • Mycket enkel att använda

 • Lyxig modell av strumppådragare

 • Kan användas till alla typer av strumpor

Bäst strumppådragare

Det här är en strumppådragare som har ett bra pris men är ändå mycket enkel att använda. Den är tillräckligt mjuk och flexibel för att forma sig runt din fot, men tillräckligt stabil för att enkelt hålla strumpan öppen. Den ger inte riktigt lika mycket hjälp som lyxvarianten men är något enklare att använda än strumppåtagaren.

Du trär strumpan över strumppådragaren och håller sedan i de vita banden som är fastsydda på varsin sida. Stoppa in foten i den öppna stumpan och dra sedan på den genom att dra i de vita banden. Den går lika bra att använda till stödstumpor som vanliga strumpor.

 • Prisvärd strumppådragare

 • Mycket enkel att använda

 • Passar alla typer av strumpor

 • Prisvärd strumppådragare

 • Mycket enkel att använda

 • Passar alla typer av strumpor

Strumppådragare  – ett bra hjälpmedel

En strumppådragare är ett bra hjälpmedel för att dra på stödstrumpor och vanliga strumpor när du har svårt att böja dig. Du kan också bli hjälpt av en strumppåtagare om du är svag i fingrarna eller händerna, exempelvis på grund av reumatism. Det finns många anledningar till att man kan behöva ett hjälpmedel för att dra på sig strumporna.

Du kan ha nytta av en strumppådragare om du har svårt att böja dig för att du är gravid, har ont i ryggen eller är väldigt stel. Ofta kan du köpa enklare strumppådragare på apoteket, men köper du online finns det vanligtvis ett lite större utbud av modeller.

FAQ

Vilken strumppådragare är bäst?

Den modell som heter strumppådragare lyx är allra enklast att använda sig av. Men den är också dyrast och är något större än de andra och kan därför vara svårare att ta med exempelvis på resa. Vilken som är den bästa kan därför variera beroende på vilka behov du har.

Vad är en strumppådragare?

En strumppådragare är ett hjälpmedel för att ta på dig strumpor när du har svårt att böja dig eller dra på strumporna på egen hand. Du kan använda den som hjälpmedel för att dra på strödsstrumpor eller vanliga strumpor.

Hur använder man en strumppådragare?

Olika modeller av strumppådragare används på lite olika sätt. Men generellt fungerar de så att du sätter strumpan över själva strumppådragaren som öppnar upp strumpan. Sedan sätter du in foten i den öppna strumpan och drar med hjälp av remmar eller ett handtag upp strumpan över foten.

Var köper man en strumppådragare?

Enklare modeller av strumppådragare kan du vanligtvis köpa på apoteket. Men online hos fotbutiker, rehabspecialister, webbapotek och liknande kan det finnas ett större utbud.