Kompressionshandskar bäst i test 2024

Kompressionshandskar hjälper till att minska svullnad i händer och handled. De fungerar på samma sätt som stödstrumpor, det vill säga de hjälper till att öka blodcirkulationen i händerna. Med kompressionshandskar, som även kallas för ödemhandskar har flera fördelar. Förutom att minska svullnaden kan de hjälpa mot ömma leder i händerna genom att ge stöd och stabilitet. Därför kan personer med reumatism ha användning av kompressionshandskar. 

Vi har tittat närmare på några olika modeller av kompressionshandskar för att hjälpa dig att hitta den produkt som kommer att passa dina behov bäst.

Top 3 bäst kompressionshandskar 2024

Bäst kompressionshandske

Catell Edema Light 3/4 ger händerna och fingerlederna ett riktigt bra stöd, samtidigt som den lämnar en hel del rörlighet åt fingrarna.

Det här är ödemhandskar av riktigt bra kvalitet och kommer hjälpa till att minska svullnaden du upplever i händerna, fingrarna eller handleden. Handskarna ger bra kompression och kommer därför att ge stöd till ömmande leder, exempelvis vid reumatisk eller artros.

De har kompressionshandskarna är mycket bekväma att bära. Missta dig inte och sätt dem ut och in – sömmarna ska vara på utsidan! Det är för att de inte ska skava mot huden, utan ge maximal komfort.

Handskarna är tillverkade av lycra och nylon, vilket gör den flexibla och mycket slitstarka. De tillhör kompressionsklass 1-2, vilket motsvarar 15-25 mmHg. De säljs styckvis men kan användas både på höger och vänster hand.

 • Minska svullnad i händer och handled

 • Elastiska och slitstarka

 • Kompressionsklass 1-2

Bäst kompressionhandske
 • Minska svullnad i händer och handled

 • Elastiska och slitstarka

 • Kompressionsklass 1-2

Bäst kompressionshandske

Arves Arthritis Compression Gloves är bra kompressionshandskar för dig med smärta i händerna på grund av artrit, osteoartrit eller tendinit. Handskarna ger mild kompression samtidigt som de också värmer händer, en kombination som brukar vara mycket bra mot smärtlindring.

Eftersom de endast ger mild kompression kommer du ha mycket hög rörelsefrihet i händerna när du använder dem, samtidig som de ger bra med stöd och avlastning till ömmande händer.

Handskarna är perfekta för dig som vill ha smärtlindrig och stöd samtidigt som du behöver kunna arbeta med händerna. De ger bra grepp och eftersom att fingrarna endast är 3/4 tappar du inte beröringsförmågan. Handskarna finns att köpa i tre olika storlekar.

 • Ger stor rörelsefrihet 

 • Både värmer och ger kompression

 • Finns i tre olika storlekar

Bäst kompressionhandske
 • Ger stor rörelsefrihet 

 • Både värmer och ger kompression

 • Finns i tre olika storlekar

Bäst kompressionshandske

Catell Edema Light Fullfinger ger kompression till hela handen, ända ut till fingerspetsen. Det här är en ödemhandske som lämpar sig bra när handskar med 3/4 fingrar inte är tillräckligt. Kanske får du ofta svullnad även i fingrarna alternativt har problem med den yttersta leden i fingrarna.

Nackdelen med denna typ av kompressionshandske är att rörligheten begränsas mer, men i vissa fall är det helt enkelt nödvändigt.

Handskarna ger kompressionsklass 1-2, vilket motsvarar 15-25 mmHg. Den har sömmarna utåt för att ge dig den högsta möjliga komforten.

Handsken passar både på höger och vänster hand och säljs styckvis. De är tillverkade av lyca och nylon, en kombination som ger bekvämlighet och hög slitstyrka.

 • Ger stöd även till hela fingrarna

 • Kompressionsklass 1-2

 • Sömmar på utsidan ger hög komfort

Bäst kompressionhandske
 • Ger stöd även till hela fingrarna

 • Kompressionsklass 1-2

 • Sömmar på utsidan ger hög komfort

Vad är kompressionshandskar?

En kompressionshandske är en slags handske som ger ett jämnt tryck (kompression) över hela handen. De kallas även för ödemhandske eftersom de ofta används för att minska svullnad i händerna (ödem). En kompressionshandske fungerar på samma sätt som stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor.

När är det fördelaktigt att använda kompressionshandskar?

Kompressionshandskar används för att behandla svullnad och skador i händerna, oftast orsakade av vätskeansamlingar på grund av försämrad blodcirkulation. Genom att öka blodcirkulationen bidrar de till snabbare återhämtning och lindrar även symtom vid akuta och kroniska tillstånd som artrit, karpaltunnelsyndrom, lymfödem och lipödem.

De är även effektiva vid generell svullnad i handleder eller fingrar, ömma leder, kalla händer och smärta på grund av artrit eller reumatism. Kompressionshandskarna ger stöd och avlastning för lederna samt gör att blodcirkulationen ökar, vilket kan bidra till minskad svullnad samt smärtlindring vid led- och muskelsmärta.

Kan man använda kompressionshandskar nattetid?

Ja, kompressionshandskar kan användas under större delen av dagen samt nattetid, men det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och ta pauser vid behov för att undvika överbelastning.

När bör man inte använda en kompressionshandske?

Personer med diabetes, känslig hud, kontaktallergi, nedsatt känsel eller mycket minskad blodcirkulation bör vara försiktigt med att använda kompressionshandskar. Om du lider av något av dessa bör du prata med din läkare innan användning. Även personer med pågående infektion/ inflammation, hjärtproblematik, tumörsjukdom, njur- och leversjukdom och perifer neuropat bör rådfråga läkare innan användning av kompressionshandskar.