Knäkudde bäst i test 2024

Med en knäkudde får du avlastning i höft och rygg, vilket kan hjälpa dig att sova bättre. Kudden avlastar både muskler och leder och kan därför minska smärta och behag som kan uppstå när du ligger och sover. Många kan ha nytta av en knäkudde, men framför allt är det fördelaktigt för gravida, du som ofta sover på sidan och till dig som har problem med höft- och ryggsmärta under natten.

När du har en ergonomisk kudde mellan benen får kroppen avlastning. Vilket innebär att du kommer sova bättre och känna dig mer pigg och utvilad på morgonen. Det finns olika typer av knäkuddar på marknaden och vi har listat de tre som vi tycker är de bästa kuddarna.

Top 3 – Bäst knäkuddar 2024

Knäkudde att ha mellan benen – Topplista 2024

I detta test har vi tagit med tre knäkuddar som vi tycker är bäst i test. Kuddarna är i olika prisklasser och har också lite olika egenskaper. Det är viktigt med en bra knäkudde för att få de fördelarna du önskar. Men vilken som är den bästa för just dig kan variera. Därför kommer vi har recensera tre olika knäkuddar och hoppas på att det ska hjälpa dig att välja rätt.

1. Venuray – Bra & populär knäkudde

Venuray knäkudde

Venuray knäkudde är mycket prisvärd och ger lika bra avlastning som en dyrare kudde. Tyvärr går kudden inte att spänna fast runt benen. Men en stor fördel den har är att den är delningsbar. Det innebär att du kan använda den även för avlastning till anklar, knän och fötter. En flexibilitet som gör den ännu mer prisvärd.

Kudden är tillverkad av memory foam som är ett medelmjukt till hårt avlastande material och som formar dig efter din kropp. Den kommer att ge bra avlastning för både höft och rygg när du ska sova.

 • Prisvärd knäkudde

 • Tillverkad av memory foam

 • Går att dela på

Zenkuru knäkudde

Zenkuru knäkudde är en enkel modell av knäkudde som är lätt att använda. Tack vare sin låga vikt kan du smidigt ta med dig den även på resa, så att du kan sova gott var du än befinner dig. Kudden placeras mellan knäna och passar utmärkt för dig som sover på rygg.

Kudden är tillverkad av memory foam och formar sig bekvämt efter din kropp, vilket också hjälper den att hålla sig kvar på plats under natten. Du kan ta av överdraget och tvätta det i maskin för att hålla din kudde ren och fräsch.

 • Enkel knäkudde i memory foam

 • Prisvärt alternativ

 • Tvättbart överdrag

3. Sissel – Knäkudde från Medi Support

Bäst knäkudde

Sissel Knäkudde från Medi Support är den dyraste produkten i vårt knäkudde test. Men du får också lite mer kvalitet för pengarna med den här knäkudden. Den främste fördelen med Sissel jämfört med de andra knäkuddarna är att den här kan du spänna fast på benen. På så sätt sitter den på plats hela natten, även om du rör på dig.

Kudden består av memory foam och formar sig bekvämt efter din kropp. Kudden minskar trycker på knälederna för dig som ofta sover på sidan, vilket ger avlastning i höft och rygg. Den hjälper även till att förhindra svettningar på natten. Tillsammans med kudden får du ett velouröverdrag som enkelt går att ta av och tvätta i maskin för att hålla kudden ren och fräsch.

 • Minskar tryck på knälederna

 • Spänns fast på benen

 • Tvättbart velouröverdrag ingår

Vem kan använda en knäkudde?

Många kan ha nytta av en knäkudde, men framför allt passar den bäst till dig som sover på sidan eller på rygg och ofta känner smärta eller obehag under natten. Kudden kommer hjälpa till att avlasta knä och leder, och på så sätt minska känslan av obehag. Kanske är du någon som alltid sover på sidan och vill ha avlastning, alternativt att du behöver sova på sidan tillfälligt, exempelvis för att du är gravid.

Knäkudde för gravida

Längre in i graviditeten brukar sidan vara det enda sätt att kunna sova på. Men att ligga hela natten på sidan när man är gravid kan vara påfrestande för knäleder, men också för höft och rygg. Med en kudde mellan knäna kan du som sover på sidan när du är gravid få ett bra stöd, och möjlighet till i alla fall lite bättre sömn.

Minska smärta i höft, rygg och knäled

En ortopedisk knäkudde kan minska smärta i muskler och leder. Smärtan kan komma av många orsaker, men personer med artros är ofta hjälpt av en knäkudde. Genom att få mjuk avlastning och stötdämpning för knälederna kan du känna att smärtan minskar under natten.

Ryggsovare

Man brukar främst rekommendera en knäkudde till personer som sover på rygg. Men även du som sover på rygg kan ha nytt av en knäkudde. Istället för att placera den mellan knäna kan du då lägga den under knävecken. Det ger avlastning för ländryggen, vilket många kan tycka är skönt.

Vem ska inte använda en knäkudde?

Om du framför allt brukar sova på mage kommer du troligen inte ha speciellt stor nytta av en knäkudde. För magsovare finns det andra lösningar på ergonomiska kuddar som ger rätt stöd på rätt plats.

Om du rör dig väldigt mycket i sömnen är kanske en knäkudde inte heller något att rekommendera. Och om du ändå vill ha en knäkudde bör du välja en modell som du kan spänna fast på benen. Annars kommer knäkudden ramla och du kommer då inte ha någon nytta av den.

Att tänka på när du väljer knäkudde

När du ska köpa en knäkudde gäller det att hitta en modell som passar dig bra. De flesta ser liknande ut, men har ändå lite olika funktioner och egenskaper. Det kan förstås vara svårt att veta i förväg vilken knäkudde som kommer att vara bekvämast och bäst lämpad för dina behov och önskemål. Med några faktorer du kan titta på är:

 • Material på kudden. De flesta knäkuddar är tillverkade av memory foam, men det kan finnas undantag. Memory foam är ett bra material som formar sig efter din kropp.
 • Pris. Priset på kudden är förstås viktig. Den dyraste kudden i vårt test har lite fler funktioner och egenskaper. Även om de andra också ger bra stöd. Välj en kudde som tillhör den prisklassen som passar dig.
 • Möjlighet att spänna fast kudden. En del kuddar har spännen så att du kan spänna fast den runt benen. På så sätt sitter kudden på plats hela natten, även om du rör på dig.
 • Möjlighet till tvätt. Det är bra att kolla upp vilka tvättmöjligheter som finns. Vanligtvis kan du inte tvätta själva kudden, men det bör finnas ett avtagbart överdrag som du kan tvätta. På så sätt kan du hålla kudden fräsch längre.
 • Vikt på kudden. Vill du kunna ta med dig kudden även på resa är det bra att välja en kudde mål låg vikt. Och som helst inte är för stor heller.

Vanliga frågor om knäkudde

Vad är en knäkudde bra för?

En knäkudde är bra för att ge avlastning till muskler och leder när du sover. Framför allt minskar den trycket och belastningen på knä, höft och rygg när du sover på sidan. Den kan ge bättre sömn för dig som är gravid, har problem med rygg och höft eller lider av artros.

Varför ha en kudde mellan benen?

När du sover på sidan och har knäna emot varandra hela natten kan det bli hög belastning för muskler och leder. När du placerar en kudde mellan knäna minskar en del av belastningen och du kan känna av mindre smärta och obehag, på så sätt får du en bättre nattsömn.

Hur använder man en knäkudde?

En knäkudde placerar du helt enkelt mellan dina knän när du sover på rygg. En del kuddar går att spänna fast i benen för att den ska ligga på plats hela natten. Medan andra kuddar endast hålls på plats av att du klämmer fast den. Även du som sover på rygg kan ha nytta av en knäkudde. Då placerar du den istället under knävecken och får avlastning i ländryggen.

Dynex omdöme – Är Dynex kudden bra?

Intresset för Dynex produkter är märkbart, men det finns en viss oklarhet kring företaget som ligger bakom dessa produkter. Det är inte tydligt vem eller vilka som driver företaget, vilket kan skapa osäkerhet bland potentiella kunder. Även om det inte finns någon specifik information om betyg, är det viktigt för konsumenter att noggrant överväga detta innan de gör ett köp. Vi uppmanar våra läsare att istället söka sig till etablerade svenska företag inom branschen som erbjuder transparent information om sin verksamhet samt högkvalitativa produkter och tjänster.